Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

Program


Szabó Veronika: QUEENDOM

Szabó Veronika: QUEENDOM

“Ironikusan obszcén felöltöző-show-t nagyestélyis cat-fight követ, és végül még férfinak maszkolva is megjelennek, hogy bebizonyítsák: a nők beskatulyázásának semmi létjogosultsága. Végre egy előadás, amiben azt kívánom, bárcsak tolták volna fel még hangosabbra a zenét." -Balázs Nóra-

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 30. szombat, 18:30

“Szabó Veronika sem siet, csakúgy, mint a legnagyobb rendezők: lassan kezdődik a Queendom is, és egy pillanatig sem unatkozom. Az előadás úgynevezett kollektív alkotófolyamattal készült. ….Érdekes persze figyelni, mit tud egy színész: hogyan bújik sok mindenki más alakjába, ahogy mi is óhatatlanul bujkálunk, akár akarjuk, akár nem: és szexusváltást színpadon ritkán látni ilyen hitelesen. De az előadó tudásánál, úgy látszik, egy valami érdekesebb: hogy mit nem tud. Hogy mi az, amit „törnek” ők heten, mint többségü(n)k az angolt ugye. Valami ilyesmiért nevetünk, azt hiszem: hisz leginkább hibáinkban hasonlítunk. A Queendom is akkor a legbátrabb, amikor előadóit a maguk civilségében meri bemutatni. Hisz erről szól: rólunk és az elérendő ideálok kontrasztjáról. Még érződik rajta a mester, Jérôme Bel hatása. De már saját: és van benne valami országhatárainkon átütő.”
Herczog Noémi: Ha törik, ÉS

“Ironikusan obszcén felöltöző-show-t nagyestélyis cat-fight követ, és végül még férfinak maszkolva is megjelennek, hogy bebizonyítsák: a nők beskatulyázásának semmi létjogosultsága. Végre egy előadás, amiben azt kívánom, bárcsak tolták volna fel még hangosabbra a zenét. Bár a színpadon felszabaduló energiának nem volt külső támaszra szüksége, a bennem és köztünk, nézők közt lévő gátakat jó lett volna annyira elfelejteni, mint egy dübörgő techno-partiban. Egy előadás, amiben legnagyobb meglepetésemre nem zavart az agresszió. A sebezhetőség felvállalása, a kockázatvállalás, a legpőrébb és legcsúnyább arcaink kendőzetlen megmutatása talán nem is történhet békés, kisimult módon.”
Balázs Nóra: This is my queendom

az előadás hossza: 80 perc

Koncepció, rendező: Veronika Szabó
Előadók-alkotók: Borsos Luca, Julia Jakubowska, Kemény Rozália, Lakos Fanni,
                            Lori Baldwin, Makra Viktória, Sarah Günther, Szabó Veronika
Konzulensek: Ladjánszki Márta, Vadas Tamara Zsófia
Zenei szerkesztő: Somló Dávid
DJ: Vida Vera
Fény: Bredán Máté
Jelmez: Ádám Anna
Külön köszönet: Czakó Máté, Cserne Klára, Rózsavölgyi Zsuzsa, Vavra Júlia
Produkciós menedzsment: SÍN Művészeti Központ

Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap, L1 Egyesület, EMMI, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, Artus Stúdió, MU Színház

Ajánlatunk


Született: Wágner Emese manna produkció - Szentendrei Teátrum - Füge Produkció Szalontay Tünde titokzatos, rejtőzködő színésznő. Most mégis az életéről mesél.

Az 1920-as évek elején a nyolcéves Károly és a négyéves Anna szüleit szinte egyszerre viszi el a spanyolnátha, a gyerekek pedig árvaházba kerülnek. Fél évszázaddal később ugyanebben a családban az ötéves Eszter szokatlanul meghitt kapcsolatot alakít ki a nagyapjával.

„A nő nem férfi, a férfi nem nő. Ennyi.”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button