Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

Program


Aktuális előadások



„Matricás Laci, a híres rabló nagy nehezen kibújik az ágyból, és útnak indul. Miközben oson, lopakodik, csodálatos zenét hall... Vajon honnan jön a muzsika, és hogyan tudná megszerezni magának?”

A Pagony Kiadó a legkiválóbb magyar gyerekkönyvírókat kérte fel egy olyan sorozat megalkotásához, amely a 6-10 éves, olvasni tanuló korosztály számára is izgalmas, élvezetes, könnyen olvasható szövegeket tartalmaz. Így született meg a Most én olvasok!-sorozat, melyben megismerhettük Matricás Lacit és Sárikát is.
 
Matricás Laci: Mészáros Martin
Maszatos arcú Sárika: Barta Ágnes

Szerző: Vadadi Adrienn
Rendező: Szilágyi Bálint
Bábtervező: Horváth Márk
Díszlet és Jelmez: Barta Ágnes és Mészáros Martin

Az alkotó csapatunk közös célja az volt, hogy játékosan, könnyedén, egyszerűen meséljünk el egy történetet a gyerekeknek, hogy a Vadadi Adrienn által megalkotott és sziporkázóan megírt karaktereket magunkra húzzuk, „minden lében kanál” kislánnyá válhassunk, és felidézzük a gyermeki kíváncsiságot, őszinteséget, amivel a világot érdemes nézni. Hogy híres Rablóvá váljunk, aki a világ érdekességeit, kincseit, látszólag értéktelen dolgait magának akarja, miközben a matricáival nyomot hagy a világban. Hiszen a szíve mélyén ez a morcos, mogorva alak is talán arra vágyik, hogy a nyomára akadjanak. Sztár fellépő?
A könyv Rendőrbá’-ját egy fantasztikus muppet formájában láthatják a nézők, melyet Horváth Márk bábtervező alkotott meg számunkra.
Igyekszünk olyan könnyedén és fantáziadúsan játszani, akár a gyermekek, Matricás Laci is lakhat egy harminc centis játék lakóautóban – miért ne –, és ha mind elhisszük, hogy a papagáj ott hintázik a kalitkában, akkor még fütyülni-kiabálni is hallhatjuk!
Egyszerű, a gyerekek számára is ismerős tárgyakkal alkottuk meg az előadás terét és világát és egy bárhol felállítható díszletet valósítottunk meg.
Fontosnak tarjuk, hogy kisgyermekkorban olyan észrevétlenül szokják meg a gyerekek a színházat, hogy életük természetes részévé válhasson. A gyerekek nappali világítás mellett, párnákon, babzsákokban ülve, vagy egy ismerős környezetben – ami lehet akár a saját osztálytermük is – tapasztalhatják meg, hogy milyen csodálatos dolog közösségben élvezni az előadást.
A Matricás Laci-történetek közül pedig azért a Nagy zenebonára esett a választásunk mert a hangszerek, ritmusok, dallamok talán még több lehetőséget adnak arra, hogy kapcsolódhassunk a gyermekközönségünkkel, és reményeink szerint minden előadás végén a gyerekek részvételével, bekapcsolódásával egy nagy zenekarrá válhassunk.

10.15 kapunyitás
10.30: meseelőadás
11.05-12.00: kézműveskedés az előadás témájában, színező/olvasó kuckó, Pagony könyvvásár  (csak készpénzes fizetés lehetséges)

A Pagony Kiadó és a Jurányi Ház közös programja.
A programsorozat a Mastercard támogatásával valósul meg.

Az előadás időtartama: 40 perc
Bemutató dátuma: 2024.10.13. 

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button