Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

 

Program


Parti Nagy Lajos - Moliere:TARTUFFE   -Szegedi Szababdtéri Nonoprofit KFT- REÖK

Parti Nagy Lajos - Moliere:TARTUFFE -Szegedi Szababdtéri Nonoprofit KFT- REÖK

Áprilisban a fővárosi nézők előtt is bemutatkozik a szegedi REÖK népszerű színházi előadása. A Parti Nagy Lajos Moliére-átiratából született abszurd vígjátékot a Jurányi Házban játssza az alkotócsapat. A produkció mindennapi hazugságainkról és a képmutatásról szól.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 16. hétfő, 19:00

Lassan egy éve töretlen a népszerűsége a REÖK Tartuffe-előadásának, mely Moliére legnépszerűbb komédiájából született, sajátos látványvilággal és mondanivalóval, Parti Nagy Lajos átiratában. A klasszikus történetből abszurd komédia született a szecessziós palota pinceszínpadán. Az előadás mégsem akar másnak látszani, mint amit Moliére megírt, vagyis alapvetően a képmutatásról, mindennapi hazugságainkról szól. Arról beszél, hogy képtelenség hazugságok nélkül élni - csak kicsit másképp. 

Az előadás jóhíre egészen Budapestig jutott, ahol április 16-án a független színházi szcéna legnívósabb befogadóhelyszíne, a Jurányi Ház várja az alkotócsapatot. Herczeg T. Tamás rendezésében a címszereplőt és az idős Pernelle-nét Balog József játssza, aki a független színházi előadásokat műsorra tűző Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál művészeti vezetője és az idei POSZT válogatójának, Regős Jánosnak választott segítője. A hiszékeny Orgont Kancsár József alakítja, szép feleségét, Elmirát pedig Csorba Kata játssza. Damis szerepében Barnák Lászlót, Mariane-ként Göblyös Sárát, Cléante-ként Kosztolányi Józsefet láthatják. A szabadszájú Dorine jelmezét Farkas Andrea ölti magára. A Tartuffe különleges atmoszféráját, elrajzolt karaktereit Papp Janó díszlete és jelmezei teremtik meg.

“A Tartuffe-produkciók általában azt domborítják ki, hogy az álszent címszereplő mindenkin átgázolva eléri a céljait. A mi előadásunkban nem pontosan ez a lényeg - mondja Balog József. - Manapság ugyanis sok ilyen ember vesz körül minket, és ők nagyon is valóságosak. Sokkal fontosabb ebben a verzióban az egyébként jóravaló Orgon Tartuffe-fel való találkozása. Orgon ugyanis nem tudja mit cselekszik, nem tudja, hogy a jó szándékát valami gonoszságra akarják használni. A gonoszok nevében látszólagos jót cselekedni ugyanis sokkal veszélyesebb és gyakoribb, mint az eredendő rossz szándék.”



Ajánlatunk


„A nő nem férfi, a férfi nem nő. Ennyi.”

Gyakori kérdések. Figyelem! A szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A történet napjainkban, Budapesten játszódik. A jelenetek absztrakt térben, olykor egymásba folyva, szimultán játszódnak.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!



Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button